چگونگی علایم و درمان «تب دنگی» | مبتلایان از مصرف پروفن و ژلوفن خودداری کنند زمان پیش‌فروش بلیت قطار‌های مسافری ویژه تابستان اعلام شد پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق در برخی مناطق شمالی کشور (۱۳ تیر ۱۴۰۳) پرستاران از دولت آتی چه مطالباتی دارند؟ اعلام نتایج امتحانات نهایی دانش‌آموزان، ۱۶ تیرماه | امکان اعتراض تا ۲۰ تیر سومین همایش بزرگ "خانواده باشکوه" در مشهد برگزار شد | مشارکت ۵۲۵ مادر در پویش "نذر یک فرزند" طی سه سال مجازات قتل در تصادف رانندگی+ جزییات چند نکته مهم درباره بار زائران در فرودگاه‌های جده و مدینه نجات ۸ شهروند مشهدی از میان دود آتش‌سوزی (۱۲ تیر ۱۴۰۳) کشف ۴۰۰ کیلوگرم مواد روانگردان شیشه اعترافات تکان دهنده درباره قتل پدر ثروتمند دادگاه رسیدگی به پرونده رستمی‌صفا برگزار شد پرونده عجیب قتل فجیع نوجوانی که در برابر شیطان مقاومت کرد گردشگری سلامت ایران در یک سال گذشته به اندازه ۲۰ سال پیشرفت کرد پدروپسر مامورنما در مشهد به دام افتادند (۱۲ تیر ۱۴۰۳) کلاهبرداری با ترفند نرم افزار رایگان آموزش ارز دیجیتال (۱۲تیر ۱۴۰۳) گلابی؛ میوه‌ای مفید برای کاهش «کلسترول بد» خطر همه‌گیری بیماری تب دنگی در کشور
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

علائم هشدار دهنده گرمازدگی | چگونه به فرد گرمازده کمک کنیم؟

  • کد خبر: ۱۷۷۶۹۹
  • ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۷
علائم هشدار دهنده گرمازدگی | چگونه به فرد گرمازده کمک کنیم؟
مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: گرمازدگی می‌تواند توسط دمای بالای محیط، تشدید شود که در این خصوص باید به علائم و نشانه‌های آن توجه داشت.

دکتر یزدانی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز، با بیان علائم و نشانه‌های گرمازدگی در افراد اظهار کرد: علائم و نشانه‌های احتمالی گرمازدگی عبارت از پوست خنک و مرطوب با مو‌های سیخ شده در مواجهه با گرما، تعریق زیاد، از حال رفتن و غش کردن، سرگیجه، خستگی، ضربان قلب شدید و یا ضعیف، فشار خون پایین در حالت ایستاده، گرفتگی عضلات، تهوع و سردرد است.

وی افزود: درجه حرارت بسیار بالای بدن، رنگ قرمز، پوست گرم و خشک، زبان خشک و متورم، تنفس سریع، سردرگمی و یا رفتار عجیب و غریب و نیز از دست دادن آگاهی، از دیگر علائم و نشانه‌های گرمازدگی است.

مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اهمیت زمان در امدادرسانی به افراد گرمازده بیان کرد: کلیه شهروندان علاوه بر آشنایی با علائم این بیماری، باید هرچه سریع‌تر اقدامات اولیه را در مواجهه با فرد گرمازده آغاز و با اورژانس ۱۱۵ تماس برقرار کنند.

یزدانی تصریح کرد: بدن باید گرمایی که از محیط دریافت می‌کند را تنظیم کند تا درجه حرارت داخلی بدن در وضعیت طبیعی (۳۷ درجه) باقی بماند، بدن فرد سعی می‌کند تا با روش‌های گوناگون حرارت اضافی را دفع نماید، ولی برخی عوامل می‌توانند مانع این دفع حرارت شده و منجر به ایجاد گرمازدگی شوند.

مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه نور شدید و رطوبت بالا مانع تبخیر عرق می‌شوند که نتیجه آن ممانعت از دفع حرارت بدن است، افزود: لباس تیره نیز نور آفتاب را بیشتر جذب کرده و حرارت بدن را بالاتر می‌برد، همچنین پوشیدن بیش از حد لباس می‌تواند علاوه بر ممانعت از دفع حرارت بدن، تبخیر عرق را زیاد کند.

وی همچنین در خصوص پیشگیری از گرمازدگی بر استفاده از لباس‌های نازک و رنگ روشن تاکید کرد و ادامه داد: پوشیدن لباس‌های زیاد و تنگ به بدن اجازه نمی‌دهد که فرآیند خنک سازی را به درستی انجام دهد.

مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: استفاده از عینک آفتابی، کلاه لبه‌دار پهن و کرم ضد آفتاب برای محافظت از خود در برابر آفتاب سوختگی مورد تاکید است، چراکه آفتاب سوختگی، توانایی بدن برای تنظیم دمای داخلی را کاهش داد.

دکتر یزدانی با تاکید بر نوشیدن مقدار کافی آب در زمان گرما ادامه داد: هیدراته بودن بدن به تعریق مناسب و تنظیم درجه حرارت بدن کمک می‌کند.

وی ادامه داد: انجام کار‌های سخت و سنگین در ساعات خنک روز، استراحت کافی، دوش آب خنک، استفاده از کمپرس‌های یخ برای کاهش دمای بدن، از جمله اقدامات موثر در کاهش دمای بدن به شمار می‌رود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->